SÉNAT DE BELGIQUE BELGISCHE SENAAT
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Session 2014-2015 Zitting 2014-2015
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24 octobre 2014 24 oktober 2014
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Question écrite n° 6-7 Schriftelijke vraag nr. 6-7

de Pol Van Den Driessche (N-VA)

van Pol Van Den Driessche (N-VA)

au vice-premier ministre et ministre de l'Emploi, de l'Economie et des Consommateurs, chargé du Commerce extérieur

aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel
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Horeca - Caisse enregistreuse - Introduction - État de la question - Évaluation Horeca - Geregistreerde kassa - Invoering - Stand van zaken - Evaluatie 
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industrie de la restauration
fraude fiscale
TVA
travail au noir
horecabedrijf
belastingfraude
BTW
zwartwerk
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24/10/2014 Verzending vraag
(Einde van de antwoordtermijn: 27/11/2014 )
3/11/2014 Antwoord
24/10/2014 Verzending vraag
(Einde van de antwoordtermijn: 27/11/2014 )
3/11/2014 Antwoord
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Ook gesteld aan : schriftelijke vraag 6-8 Ook gesteld aan : schriftelijke vraag 6-8
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Question n° 6-7 du 24 octobre 2014 : (Question posée en néerlandais) Vraag nr. 6-7 d.d. 24 oktober 2014 : (Vraag gesteld in het Nederlands)

Ma question porte sur l'introduction obligatoire de la caisse enregistreuse dans l'horeca.

J'ai appris qu'une brasserie réputée d'Anvers allait mettre la clé sous le paillasson à cause des contrôles permanents et des amendes infligées.

Un article paru dans « Het Belang van Limburg » et un article publié sur le site de Horeca Vlaanderen se réfèrent à une étude du professeur Houben qui met en garde contre la perte de 68000 emplois dans l'horeca si la caisse enregistreuse est introduite.

La législation sur le travail n'est pas adaptée aux besoins spécifiques du secteur, avec pour conséquence des amendes élevées et des contrôles incessants.

Je souhaiterais obtenir une réponse aux questions suivantes :

1) Combien d'entreprises horeca sont-elles déjà passées au nouveau système de caisse enregistreuse ?

2) Qu'a rapporté ce nouveau système en comparaison avec la situation antérieure ?

3) Comment évaluez-vous ces changements ?

4) Quelles corrections sont-elles nécessaires, selon vous ?

 

Mijn vraag heeft te maken met de verplichte invoering van de geregistreerde kassa in de horeca.

Ik vernam dat een gekende Antwerpse brasserie de deuren zal sluiten ingevolge voortdurende controles en boetes.

In een artikel in "Het Belang van Limburg" en een bericht op de site van Horeca Vlaanderen wordt verwezen naar een studie van professor Houben, die waarschuwt voor het verlies van 68000 banen in de horeca indien de geregistreerde kassa wordt ingevoerd.

De arbeidswetgeving is niet aangepast aan de specifieke noden van de sector, met hoge boetes en voortdurende controles tot gevolg.

Graag kreeg ik een antwoord op volgende vragen:

1) Hoeveel horecabedrijven stapten al over naar het nieuwe systeem van de geregistreerde kassa?

2) Wat bracht dat nieuwe systeem al op, in vergelijking met de situatie ervoor?

3) Hoe evalueert u zelf deze veranderingen?

4) Welke bijsturingen zijn volgens u nodig?

 
Réponse reçue le 3 novembre 2014 : Antwoord ontvangen op 3 november 2014 :

J’informe l’honorable membre que cette question ne relève pas de mes compétences, mais de celles de mon collègue, le ministre des Finances.

Ik deel aan het geachte lid mee dat deze vraag niet tot mijn bevoegdheden behoort maar tot die van mijn collega, de minister van Financiën.