Belasting over de toegevoegde waarde (BTW) - Verlaging van het tarief voor de horeca - Effect op de tewerkstellingsgraad
BTW-tarief
horecabedrijf
9/6/2011 | Verzending vraag |
7/12/2011 | Dossier gesloten |
Heringediend als : schriftelijke vraag 5-4800
In 2010 verminderde de federale regering het tarief van de belasting over de toegevoegde waarde (BTW) voor restaurant- en cateringdiensten van 21 % naar 12 %, met uitzondering voor het verschaffen van dranken. Ik heb de minister van Financiën ondervraagd over de gevolgen van deze maatregel in 2010. Over een positief effect op de tewerkstelling bleef de hij het antwoord schuldig en verwees hij naar de geachte minister.
Graag kreeg ik een antwoord op de volgende vragen:
1) Kan de geachte minister mij cijfers bezorgen over de tewerkstelling in de horecasector, en meer bepaald in de restaurant- en cateringsector sinds de invoering van deze maatregel? Bestaat er hier een causaal verband tussen de omvang of aard van de tewerkstelling en de ingevoerde maatregel?
2) Hoe beoordeelt en evalueert zij deze maatregel op het gebeid van werkcreatie? Beoordeelt zij deze maatregel als adequaat, efficiënt en effectief?
3) Welke zwakke punten vindt zij in deze regelgeving, hoe en wanneer wil zij hieraan remediëren?