Top van Parlementsvoorzitters van de Unie voor de Middellandse Zee

4/12/2021

Op zaterdag 4 december 2021 kwam de Parlementaire Assemblee van de Unie voor de Middellandse Zee (PA-UvM) voor de zestiende maal in plenaire vergadering samen. In de marge van deze vergadering werd op vrijdag 3 december 2021 de zevende Top van Parlementsvoorzitters georganiseerd. De heer Andries Gryffroy nam deel aan deze Top als Ondervoorzitter van de Senaat.

De PA-UvM vormt de parlementaire dimensie van de Unie voor de Middellandse Zee, die op 13 juli 2008 in Parijs werd opgericht tijdens de Top van staatshoofden en regeringsleiders van de 43 deelnemende landen. Meer informatie is terug te vinden op de website van de Senaat.

De Parlementsvoorzitters gingen tijdens hun Top dieper in op de strijd tegen klimaatverandering in het Middellandse Zeegebied. In zijn tussenkomst benadrukte de heer Gryffroy ondermeer dat maatregelen tegen klimaatverandering rekening diende te houden met de realiteit op het terrein die voor elke regio anders is. Lokale en regionale overheden zijn immers verantwoordelijk voor het overgrote merendeel van de maatregelen die moeten worden genomen. Het is dus niet meer dan normaal dat regionale en lokale overheden meer inspraak krijgen, niet alleen in operationele zaken - maar ook bij het vaststellen van doelstellingen.

Meer informatie over de vergadering is terug te vinden op de website van de PA-UvM.

De opname van de Top van Parlementsvoorzitters bevindt zich op de website van het Europees Parlement.

Top van Parlementsvoorzitters van de Unie voor de Middellandse Zee
Top van Parlementsvoorzitters van de Unie voor de Middellandse Zee

Copyright : European Union 2021 - Source : EP