Prijsuitreiking van fotowedstrijd '60 jaar kiesrecht voor vrouwen' en voorstelling van 'Dolores'


De wedstrijd stond open voor beroepsfotografen, amateurfotografen en fotografen tot 25 jaar. De thema's waren onder meer : gelijkheid van kansen, de creativiteit van vrouwen, vrouwen aan het werk, de positie van de vrouw, het engagement van vrouwen,...

De prijsuitreiking van de fotowedstrijd '60 jaar kiesrecht voor vrouwen' vond plaats op 10 november 2008 in de Senaat en werd uitgereikt door H.K.H. Prinses Astrid en verscheidene senatoren. De winnaars zijn mevr. Beaufays (Brussel), de h. De Canne (Lokeren), de h. Delplan (La Bouverie), de h. Desmet (Brakel), de h. Fermont (Brussel), mevr. Goethals (Brussel), mevr. Pereboom-Hoeben (Ulvenhaut-Nederland), mevr. Van Schoor (Brecht) en de h. Telemans (Brussel). De wedstrijd is een initiatief van de commissie Kunst in de Senaat.

Verder werd ook 'Dolores' (.pdf, 89 Kb) voorgesteld. Dit is het werk van kunstenares Lili Dujourie dat de commissie Kunst in de Senaat heeft aangekocht. De heer Jan Hoet, directeur van het Museum Marta in Herford (Duitsland) geeft toelichting bij het werk. Het werk is bestemd voor een commissiezaal die voortaan gewijd wordt aan de vrouw.


De winnende foto's

Categorie van de beroepsfotografen:

Categorie van de amateurfotografen

Categorie van de jeugd fotografen:


Volledige lijst van laureaten en winnaars (.pdf, 74 Kb)

De fototentoonstelling is te bezichtigen van 24 november tot 30 december 2008, van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 17 uur.
Ingang: Leuvenseweg 7.
Voor meer info: de heer Jeroen De Leeuw. Tel.: 02 501 78 99.Organisatie van de wedstrijd : Commissie Kunst in de Senaat