Adviescomité voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen

Maandag 9 mei 2022
vergadering uitzonderlijk om 14.15 uur - Zaal B

 1. Voorstel van resolutie over de verstrekking van noodanticonceptie door de instanties die belast zijn met de opvang, voorlichting en begeleiding van personen in het kader van hun affectieve en seksuele relaties (van de dames Latifa Gahouchi en Fatima Ahallouch, de heren Philippe Courard en Jean-Frédéric Eerdekens, mevrouw Nadia El Yousfi en de heren André Frédéric en Julien Uyttendaele), nr. 7-81/1.
  Rapporteur: mevrouw France Masai.
  Stemmingen.

 2. Voorstel van resolutie over de bestrijding van seksueel geweld gepleegd met verkrachtingsdrugs en andere weerloos makende stoffen (van de dames Maud Vanwalleghem, Latifa Gahouchi, Karin Brouwers, Stephanie D'Hose, Katia Segers en Anne-Catherine Goffinet, de heren Orry Van de Wauwer en Bert Anciaux, mevrouw Martine Fournier en de heer Peter Van Rompuy), nr. 7-299/1.
  Regeling van de werkzaamheden.

 3. Informatieverslag over lichamelijke zelfbeschikking en het tegengaan van obstetrisch geweld, nr. 7-245/1.
  Rapporteurs: de dames Nadia El Yousfi, Véronique Durenne, France Masai en Celia Groothedde.
  Hoorzitting met:
  - mevrouw Dominique Roynet, arts gezinsplanning en voormalig docent geneeskunde;
  - de dames Sophie Evrard en Milena Jarosik, pedagogische verantwoordelijken van de paramedische afdeling van de Haute Ecole Namur-Liège-Luxembourg (Hénnalux);
  - de dames Céline Landuyt en Sophie Fraschina, medevoorzitters van de Association francophone des doulas de Belgique (AFDB).
  Regeling van de werkzaamheden.


Overeenkomstig het besluit van het Bureau van de Senaat van 14 maart 2022 is de fysieke aanwezigheid in de zaal verplicht om te mogen stemmen.