(N.): Vraag gesteld in het Nederlands - (Fr.): Vraag gesteld in het Frans
Het koninklijk besluit nr. 141 van 30 december voorzag in de oprichting van een databank betreffende de personeelsleden van de overheidssector. In uitvoering van dat besluit bepaalt het koninklijk besluit van 4 oktober 2005, dat sinds 18 november 2005 van kracht is, dat de betrokken overheidsdiensten (de besturen en andere diensten van de Staat; de krijgsmacht; de magistratuur en de onder de rechterlijke macht ressorterende diensten; de Raad van State; de instellingen van openbaar nut onderworpen aan het gezag, de controle of het toezicht van de staat; de diensten van de buitenlandse betrekkingen; het bestuur Erediensten, Giften, Legaten en Stichtingen ressorterend onder de FOD Justitie en op welker begroting de bedienaars van de erediensten worden aangerekend) dat een aantal minimale individuele inlichtingen over de administratieve en geldelijke toestand van elk personeelslid moeten worden geregistreerd, zoals nationaliteit, geslacht, taalrol, personeelscategorie en geldelijke gegevens. Deze databanken moeten evolutief georganiseerd worden en moeten de toestand van het personeel op 1 januari en 30 juni van elk jaar kunnen meedelen.
Kan de geachte minister mij voor de betrokken overheidsdiensten meedelen hoeveel personeelsleden op 30 juni 2006 over een taalpremie beschikten, dit volgens taalrol ?
Antwoord : Ik heb de eer het geachte lid de gegevens mee te delen waarover ik beschik, hetzij van de situatie op 1 januari 2006, hetzij van de situatie op 30 juni 2006 (een derde van de betrokken instellingen heeft de gegevens bijgewerkt).
De bijzondere korpsen zijn niet meer betroffen door de uitvoerige inzameling van de gegevens van hun personeel. Ze moeten de minister van Ambtenarenzaken alleen een overzicht bezorgen van de situatie op 30 juni van elk jaar van hun personeelssterkte, opgesplitst in vast benoemd personeel, contractueel personeel en personeel in nonactiviteit (zie artikel 4 van het koninklijk besluit van 4 oktober 2005).
— Duitstaligen : 21;
— Franstaligen : 649;
— Nederlandstaligen : 1 316;
— Totaal : 1 986.