Belgische Senaat
Parlementaire handelingen
INHOUDSOPGAVE :
- VERONTSCHULDIGD :
- BOODSCHAPPEN :
- Kamer van volksvertegenwoordigers.
- MEDEDELINGEN :
- Arbitragehof.
- Europees Parlement.
- Centrale Raad voor het Bedrijfsleven.
- Hoge Raad voor de Werkgelegenheid.
- Raadgevend Comité voor Bio-ethiek.
- SAMENSTELLING VAN COMMISSIES :
- VERZOEKSCHRIFTEN :
- VOORSTELLEN (Indiening) :
- De dames de Bethune en Van der Wildt.
Wetsvoorstel houdende instelling van een kindeffectrapport.
- De heer Poty c.s.
Wetsvoorstel betreffende het toegelaten debetbedrag en de toegelaten debetrente op bankrekeningen.
- De heer Verreycken.
Wetsvoorstel tot wijziging van de wet van 15 juli 1960 tot zedelijke bescherming van de jeugd en van de wet van 22 juli 1991 betreffende de Nationale Loterij.
- De heren Ph. Charlier en Hatry.
Wetsvoorstel tot wijziging van de wet van 9 juli 1975 betreffende de controle der verzekeringsondernemingen.
-
De heer Goris.
Wetsvoorstel tot wijziging van artikel 19 van de nieuwe gemeentewet.
- De heer Vandenbroeke.
Voorstel van resolutie omtrent de meldingsplicht van de fiscale administratie bij de procedure studietoelage voor leerlingen secundair onderwijs.
- De heer Vandenbroeke.
Voorstel van resolutie omtrent het doorstorten van verwijlinteresten en boetes naar de gewesten.
- Mevrouw de Bethune c.s.
Voorstel tot wijziging van artikel 27 van het reglement van de Senaat.
- VRAGEN OM UITLEG (Indiening) :
- De heer Jonckheer
aan de vice-eerste minister en minister van Economie en Telecommunicatie en aan de vice-eerste minister en minister van Financiën en Buitenlandse Handel over « de stand van zaken met betrekking tot de multilaterale overeenkomst inzake investeringen ».
- Mevrouw Nelis-Van Liedekerke
aan de minister van Volksgezondheid en Pensioenen over « de problematiek van verkeerde toediening van medicatie in ziekenhuizen ».
- De heer Hatry
aan de minister van Buitenlandse Zaken over « het uitblijven van initiatieven om schadevergoeding te geven aan Belgen die in het bezit zijn van Russische effecten van vóór 1917 ».
- De heer Hostekint
aan de minister van Tewerkstelling en Arbeid en aan de minister van Sociale Zaken over « de problematiek van de beschutte werkplaatsen ».
- De heer Olivier
aan de minister van Tewerkstelling en Arbeid over « de `werkloosheidsvallen' en te nemen maatregelen ».
- Mevrouw Leduc
aan de minister van Landbouw en de Kleine en Middelgrote Ondernemingen over « de toekomst van de fruitsector ».
- De heer De Decker
aan de minister van Justitie over « `de contractuele juristen' » bij de rechtbanken van eerste aanleg ».
- Mevrouw Lizin
aan de minister van Buitenlandse Zaken over « de campagne van mevrouw Bonino, Europees commissaris, in verband met de rechten van de vrouwen in Afghanistan ».
- De heer Mahoux
aan de minister van Volksgezondheid en Pensioenen en aan de minister van Landbouw en de Kleine en Middelgrote Ondernemingen over « het dioxinegehalte in melk ».
- VOORSTELLEN (Inoverwegingneming) :
(1) en (2).
- De heer Hatry.
Wetsvoorstel om de anonieme betaling van successierechten mogelijk te maken.
- De heren Boutmans en Daras.
Wetsvoorstel tot wijziging van de wet van 6 augustus 1931 houdende vaststelling van de onverenigbaarheden en ontzeggingen betreffende de ministers, gewezen ministers en ministers van Staat, alsmede de leden en gewezen leden van de Wetgevende Kamers ten einde een aantal nieuwe onverenigbaarheden en ontzeggingen alsook nieuwe verplichtingen inzake de indiening van een lijst van mandaten, ambten en beroepen vast te stellen.
- De heer Verreycken.
Voorstel van bijzondere wet tot oprichting van een fonds tot schadeloosstelling van de slachtoffers van de afbraak van weekendverblijven.
-
Mevrouw Lizin en de heer Mahoux.
Voorstel van resolutie betreffende het bloedbad in de deelstaat Chiapas-Mexico.
- De heer Anciaux.
Voorstel van resolutie inzake de ratificatie van het Zesde Protocol bij het Europees Verdrag ter bescherming van de rechten van de mens betreffende de afschaffing van de doodstraf.
- Mevrouw de Bethune.
Voorstel tot wijziging van artikel 27 van het Reglement van de Senaat.
- REGELING VAN DE WERKZAAMHEDEN :
- MONDELINGE VRAGEN (Bespreking) :
- Mondelinge vraag van de heer Goovaerts aan de eerste minister over « de gevolgen van de niet-goedkeuring van het Verdrag van Amsterdam in de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie ».
- Mondelinge vraag van de heer Anciaux aan de eerste minister over « de resultaten van een onderzoek dat aangeeft dat de bevolking zich steeds meer zorgen maakt omtrent gesjoemel en corruptie ».
- Mondelinge vraag van de heer Weyts aan de vice-eerste minister en minister van Economie en Telecommunicatie over « het monopolie van Banksys ».
- Mondelinge vraag van mevrouw Willame-Boonen aan de vice-eerste minister en minister van Economie en Telecommunicatie over « de computertechnische problemen bij de overgang naar het jaar 2000 ».
- Mondelinge vraag van de heer Staes aan de minister van Buitenlandse Zaken over »de crisis rond Irak ».
- Mondelinge vraag van mevrouw Lizin aan de minister van Buitenlandse Zaken over « de beslissing van de Verenigde Staten in verband met Irak ».
- Mondelinge vraag van de heer Devolder aan de minister van Volksgezondheid en Pensioenen over « de schaarste aan Rilatine ».
- Mondelinge vraag van de heer Goris aan de minister van Buitenlandse Zaken over « de opvolging van de ramp van Cavalese (Italië) door de Belgische regering ».
- Mondelinge vraag van de heer Verreycken aan de vice-eerste minister en minister van Binnenlandse Zaken over « de geplande wetsovertredingen door de burgemeesters van de faciliteitengemeenten ».
-
Mondelinge vraag van de heer Desmedt aan de minister van Justitie over « het koninklijk besluit van 4 december 1997 betreffende het toekennen voor 1997 van een aanvullende subsidie van 50 miljoen frank aan de niet-confessionele levensbeschouwelijke gemeenschappen en het gebruik van dat bedrag ».
- Mondelinge vraag van de heer Mahoux aan de minister van Justitie over « de toewijzing van de middelen die zijn toegekend aan de Centrale Vrijzinnige Raad ».
- Mondelinge vraag van de heer Erdman aan de minister van Justitie over « de sociale toestand van gevangenisbewakers ».
- Mondelinge vraag van de heer Hostekint aan de minister van Landsverdediging over « de massamanifestatie voor de Belgische para's op 29 maart 1998 ».
- Mondelinge vraag van de heer Destexhe aan de minister van Landsverdediging over « de crash van Eindhoven op 15 juli 1996 ».
- Mondelinge vraag van mevrouw Dardenne aan de minister van Wetenschapsbeleid over « de repatriëring van A. Hubert en D. Dansercoer uit de basis van Mac Murdo (Antarctica) ».
- WETSONTWERPEN (Bespreking) :
- Wetsontwerp tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek naar aanleiding van de wet houdende bepalingen tot bevordering van de tewerkstelling.
- Wetsontwerp tot vaststelling van het organiek statuut van de Nationale Bank van België.
- WETSONTWERPEN (Stemmingen) :
- VRAGEN OM UITLEG (Bespreking) :
- Vraag om uitleg van mevrouw Thijs aan de minister van Landbouw en de Kleine en Middelgrote Ondernemingen over « de problemen bij de appelteelt ».
-
Vraag om uitleg van mevrouw Leduc aan de minister van Landbouw en de Kleine en Middelgrote Ondernemingen over « de toekomst van de fruitsector ».
- Vraag om uitleg van de heer Verreycken aan de minister van Landsverdediging over « de aanwezigheid van de Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid op een feestviering van het Vlaams Nationaal Jeugdverbond ».