Tweetalige printerversie Eentalige printerversie

Schriftelijke vraag nr. 6-640

van CÚcile Thibaut (Ecolo-Groen) d.d. 5 mei 2015

aan de minister van Mobiliteit, belast met Belgocontrol en de Nationale Maatschappij der Belgische spoorwegen

Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen(NMBS) - Grensoverschrijdende trajecten BelgiŰ-Luxemburg - Uniek tarief

Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen
Luxemburg
grensoverschrijdend vervoer
vervoerstarief
vervoer per spoor

Chronologie

5/5/2015 Verzending vraag (Einde van de antwoordtermijn: 4/6/2015 )
10/9/2015 Antwoord

Vraag nr. 6-640 d.d. 5 mei 2015 : (Vraag gesteld in het Frans)

Tijdense de achtste gezamenlijke vergadering van de Belgische en de Luxemburgse regeringen (Gńichel VIII) die op 5 februari 2015 te Brussel werd gehouden, hebben de twee regeringen de tarieven voor het openbaar vervoer besproken. De twee landen hebben een principieel akkoord bereikt om een werkgroep op te richten die de invoering tegen juli 2015 van een uniek tarief moet voorbereiden.

In dit verband wil ik graag van de minister vernemen op welke trajecten deze eengemaakte tarieven van toepassing zullen zijn.

Antwoord ontvangen op 10 september 2015 :

Sinds januari 2015 onderzoekt een werkgroep « CFL (Luxemburgse spoorwegen) – NMBS (Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen) » de invoering van een nieuwe formule van grensoverschrijdend abonnement met mogelijkheid van werkgeverstussenkomst op het Luxemburgse gedeelte. De geldigheidszone van die nieuwe abonnementsformule zou identiek dezelfde moeten zijn als de geldigheidszone van de huidige grensoverschrijdende abonnementen (namelijk van / tot Trois-Ponts via Gouvy, en van / tot Bastenaken, de zone Marche en Bertrix via Sterpenich (fr)).

Ik zal u nader inlichten na afloop van de discussies over de modaliteiten van die formule van grensoverschrijdend abonnement, dat wellicht in de komende maanden te koop zal worden aangeboden.