Tweetalige printerversie Eentalige printerversie

Schriftelijke vraag nr. 5-8096

van Louis Ide (N-VA) d.d. 11 februari 2013

aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Beliris en de Federale Culturele Instellingen

Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) - Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine (CEBAM) - Deelnemers - Kostprijs

Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering
beroep in de gezondheidszorg
organisatie van de gezondheid
beroepsvereniging
gegevensbank
wetenschappelijke pers
officiële statistiek
geografische spreiding

Chronologie

11/2/2013Verzending vraag
21/6/2013Herkwalificatie

Geherkwalificeerd als : vraag om uitleg 5-3791

Vraag nr. 5-8096 d.d. 11 februari 2013 : (Vraag gesteld in het Nederlands)

Deze vraag herneemt schriftelijke vraag 5-561 betreffende het Belgisch Centrum voor Evidence- Based Medicine. Dit is een project in de schoot van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) die de Evidence-Based Medicine promoot.

Voor een zeer billijke prijs wordt ook de toegang verschaft tot een aantal medische toptijdschriften. Ik juich dit toe! Dit is immers een goede manier van werken.

Over dit project had ik graag enkele concrete vragen gesteld:

1) Hoeveel huisartsen, specialisten, apothekers, huisartsen in opleiding, zevendejaarsstudenten geneeskunde, ambtenaren, ..., zijn er nu ingeschreven op CEBAM? Graag de totale en de opgesplitste cijfers. Kan de geachte minister de cijfers ook opsplitsen per gewest?

2) Wat is de totale kostprijs van het CEBAM-project? Kan zij deze totale uitgaven ook opsplitsen per uitgavenpost (abonnementen, webstek, administratie, vergoedingen, …)?

3) Staan er nog initiatieven inzake dit project op stapel (inhoudelijk, praktisch, enz.)?