Tweetalige printerversie Eentalige printerversie

Schriftelijke vraag nr. 5-2461

van Alain Courtois (MR) d.d. 6 juni 2011

aan de minister van Justitie

Waver - Politierechtbank - Afschaffing - Renovatie - Maatregelen

strafrechtspraak
openbaar gebouw
Regie der Gebouwen

Chronologie

6/6/2011 Verzending vraag
26/7/2011 Antwoord

Vraag nr. 5-2461 d.d. 6 juni 2011 : (Vraag gesteld in het Frans)

De Senaatscommissie voor de Justitie heeft onlangs haar leden de kopie van een brief bezorgd over de eventuele afschaffing van de sectie Waver van de politierechtbank.

Die brief zou een reactie zijn op een verzoek van bepaalde magistraten, dat veeleer betrekking had op de toestand waarin de lokalen van de politierechtbank zich bevinden. Wat is uw standpunt in dit dossier en bent u voornemens de vereiste kredieten vrij te maken als de gebouwen gerenoveerd zouden moeten worden?

Antwoord ontvangen op 26 juli 2011 :

Mijn administratie is sinds kort op de hoogte van deze vraag. Deze wordt momenteel onderzocht door de bevoegde diensten. Momenteel werd nog geen enkele beslissing genomen en het project inzake het hergroeperen van de waverse rechtscolleges is nog steeds in onderzoek. Inderdaad, de door de Regie der Gebouwen beoogde terreinwissel, ten voordele van de gemeente, heeft reeds tweemaal een negatief advies van de Inspectie van Financiën gekregen, wat de studie heeft vertraagd.

In afwachting werden enkele beveiligingswerken via de Regie der Gebouwen besteld, en enkele verbouwingswerkzaamheden werden aan de Regie der Gebouwen aangevraagd (vervangen van linoleum en plaatsen van elektrische stutbalk) of besteld door mijn diensten (renovatie van de kitchenette), in afwachting van de constructie van een toekomstig gerechtelijk complex.