Tweetalige printerversie Eentalige printerversie

Schriftelijke vraag nr. 4-6692

van Nele Jansegers (Vlaams Belang) d.d. 1 februari 2010

aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie

Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu - Centrum voor onderzoek in diergeneeskunde en agrochemie - Enquête van de Commissie voor de Inventaris van het Vermogen van de Staat - Ontbreken van gegevens

ministerie
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Centrum voor onderzoek in diergeneeskunde en agrochemie
Rekenhof (België)
zaakregister

Chronologie

1/2/2010Verzending vraag (Einde van de antwoordtermijn: 4/3/2010)
6/5/2010Einde zittingsperiode

Vraag nr. 4-6692 d.d. 1 februari 2010 : (Vraag gesteld in het Nederlands)

Ter voorbereiding van de (waarde-)inventaris van de Staat gebruikt de Commissie voor de inventaris van het Vermogen van de Staat (CIV) een gestandaardiseerde vragenlijst: de zogenaamde " CIV-enquête ", die de overheidsdiensten jaarlijks moeten invullen. Uit het onderzoek van het Rekenhof blijkt dat de waardeinventaris opgesteld op basis van de CIV-enquêtes onvoldoende betrouwbaar is. Dit is vooral te wijten aan het feit dat de gegevens die de departementen doorsturen, dikwijls onvolledig zijn. Vele entiteiten vullen bovendien de enquête niet of niet volledig in.

De gegevens doorgestuurd door de Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu hebben bijvoorbeeld alleen betrekking op de centrale logistieke dienst en het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV). Ze bevatten niet de activa die behoren tot het staatspatrimonium van het Centrum voor onderzoek in diergeneeskunde en agrochemie (CODA).

Welke maatregelen heeft de geachte minister reeds genomen om de nodige gegevens over CODA voortaan snel en correct aan het CIV door te geven? Zullen deze gegevens reeds in 2010 aan het CIV doorgezonden worden?