BELGISCHE SENAAT
________
Zitting 2014-2015
________
5 december 2014
________
SENAAT Schriftelijke vraag nr. 6-288

de Bert Anciaux (sp.a)

aan de minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling
________
Investeringsplan van de nieuwe Europese Commissie - Samenwerking met de Gewesten - Duurzaamheid - Projecten - Prioriteiten - Rol van de parlementen
________
Europese Unie
bevordering van investeringen
investeringsbeleid
EU-steun
duurzame ontwikkeling
________
5/12/2014 Verzending vraag
18/12/2014 Antwoord
________
________
SENAAT Schriftelijke vraag nr. 6-288 d.d. 5 december 2014 : (Vraag gesteld in het Nederlands)

De Europese Commissie onder leiding van de heer Juncker beloofde om voor de eerste twee jaar van de nieuwe Europese legislatuur (2015-2016) een investeringsfonds op te richten van 300 miljard euro.

Het gaat dus hoofdzakelijk over echte investeringen, met het oog op het activeren van de Europese economie.

1) Zijn er op het vlak van duurzaamheid en leefmilieu projecten die in samenwerking met de Gewesten bij de Europese commissie in het kader van dit investeringsplan ingediend zullen worden ? Zo ja, over welke projecten gaat het? Wat zijn de gemeenschappelijke prioriteiten vanuit de Gewesten? Voor welk bedrag zullen er projecten ingediend worden? Wanneer plant de minister overleg met de Gewesten hierover? Wanneer wordt deze lijst met projecten namens BelgiŽ, dus federaal en deelgebieden samen, ingediend?

2) Zal er een overleg en een bespreking met de verschillende parlementen georganiseerd worden? Krijgt de Senaat als vergadering van de deelgebieden hierin een specifieke opdracht?

Antwoord ontvangen op 18 december 2014 :

De vraag van het geachte lid heeft mijn volle aandacht genoten.

Deze parlementaire vraag valt niet onder mijn bevoegdheid, maar onder die van mijn collega, de minister van Financiën, tot wie u deze vragen kan richten.