BELGISCHE SENAAT
________
Zitting 2011-2012
________
28 december 2011
________
SENAAT Schriftelijke vraag nr. 5-4733

de Bert Anciaux (sp.a)

aan de minister van Overheidsbedrijven, Wetenschapsbeleid en Ontwikkelingssamenwerking, belast met Grote Steden
________
Federale overheidsbedrijven - Verouderde informatica-apparaten - Bestemming - Beleid
________
overheidsbedrijf
gegevensverwerkende installatie
________
28/12/2011Verzending vraag
28/4/2014Einde zittingsperiode
________
Herindiening van : schriftelijke vraag 5-2218
________
SENAAT Schriftelijke vraag nr. 5-4733 d.d. 28 december 2011 : (Vraag gesteld in het Nederlands)

Binnen de federale overheid zijn er tienduizenden computers, printers, servers, faxtoestellen, scanners, plotters, gsm's, Blacberry's en straks ook iPads aanwezig. Deze moeten regelmatig worden vervangen, zeker onder druk van snel evoluerende soft- en hardware. Heel vaak zijn deze toestellen bij vervanging hoogstens wat verouderd maar zeker niet versleten of nutteloos.

Kan de geachte minister mij de volgende gegevens verstrekken:

1) Wat is het aantal en soort informatica-apparaten (computers - desktop / laptop / notebook, servers, alle soorten printers / plotters, gsm, blackberrys en dergelijke, hubs, ...) dat werd aangekocht door de federale overheidsbedrijven in de periode van 2006 tot 2010?

2) Hoeveel van deze toestellen er ondertussen verdwenen omdat ze stuk gingen, afgeschreven zijn, verouderd of ineffectief blijken, niet meer compatibel zijn met andere systemen, ?

3) Wat gebeurde er met de informatica-apparaten die wegens afschrijving of ineffectiviteit niet meer werden gebruikt? Bestaat er hieromtrent een expliciet beleid, dat bijvoorbeeld aansluit op de sociale economie, de kringloopcentra, het verenigingsleven, ?

4) Is zij tevreden met de wijze waarop de federale overheidsbedrijven omgaan met verouderde of niet meer gebruikte informatica-apparatuur?