Belgische Senaat
Parlementaire handelingen
INHOUDSOPGAVE :
- VERLOF :
- VERONTSCHULDIGD :
- BOODSCHAP :
- Kamer van volksvertegenwoordigers.
- MEDEDELINGEN :
- Hof van Cassatie.
- Arbitragehof.
- Europees Parlement.
- Overzending van koninklijke besluiten.
- Centrale Raad voor het Bedrijfsleven.
- NON-EVOCATIE :
- VERZOEKSCHRIFTEN :
- WETSONTWERPEN (Indiening) :
- Wetsontwerp houdende instemming met het Akkoord gesloten door wisseling van brieven gedagtekend te Brussel op 28 en 29 februari 1996 tussen het Koninkrijk België en het Koninkrijk der Nederlanden tot verlenging van het akkoord betreffende het statuut van de Belgische verbindingsambtenaren bij de te Den Haag gevestigde Europol Drugseenheid.
- Wetsontwerp houdende instemming met het Protocol tot wijziging van de Aanvullende Overeenkomst bij de Overeenkomst gesloten op 16 september 1971 tussen het Koninkrijk België en de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie betreffende de concessie aan de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie van een te Brussel gelegen terrein voor de oprichting van een permanente zetel van deze organisatie, gedaan te Brussel op 10 juli 1996.
- Wetsontwerp houdende instemming met de Overeenkomst tussen het Koninkrijk België en de Verenigde Staten van Amerika aangaande de rechtshulp in strafzaken, en Bijlage, ondertekend te Washington op 28 januari 1988.
- VOORSTELLEN (Indiening) :
- De heren Verreycken en Ceder.
Wetsvoorstel tot oprichting van een bijzondere commissie er mede belast een met redenen omkleed advies uit te brengen over de toepassing van de grondwettelijke beginselen betreffende de uitoefening van de prerogatieven van de Koning, en over de verhoudingen der grote grondwettelijke machten onderling.
- De heer Loones.
Wetsvoorstel tot wijziging van artikel 17 van de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen.
- De heer Verhofstadt :
- Wetsvoorstel tot opheffing van titel VI van het Kieswetboek;
- Wetsvoorstel tot wijziging van de wet van 19 oktober 1921 tot regeling van de provincieraadsverkiezingen en van de gemeentekieswet, gecoördineerd op 4 augustus 1932, met het oog op de afschaffing van de opkomstplicht.
- De heer Coveliers :
- Wetsvoorstel tot wijziging van de gewone wet van 16 juli 1993 tot vervollediging van de federale staatsstructuur, met het oog op het afschaffen van de opkomstplicht bij de verkiezingen voor het Vlaams Parlement en de Waalse Gewestraad;
- Wetsvoorstel tot wijziging van de gewone wet van 16 juli 1993 tot vervollediging van de federale staatsstructuur, met het oog op het neutraliseren van de lijststem en het onderscheid tussen kandidaat-titularissen en kandidaat-opvolgers bij de verkiezingen voor het Vlaams Parlement en de Waalse Gewestraad.
- De heer Anciaux :
- Wetsvoorstel tot wijziging van de wet van 19 oktober 1921 tot regeling van de provincieraadsverkiezingen en van de gemeentekieswet, gecoördineerd op 4 augustus 1932, met het oog op het neutraliseren van de lijststem;
- Wetsvoorstel houdende de rechtstreekse verkiezing van de burgemeester.
- De heer Bourgeois.
Voorstel van resolutie over de rol van Taiwan in internationale organisaties.
- De heer Boutmans :
- Voorstel van verklaring tot herziening van artikel 195 van de Grondwet;
- Voorstel tot herziening van titel III van de Grondwet om nieuwe bepalingen in te voegen betreffende het referendum.
- De heer Loones.
Voorstel tot herziening van artikel 41 van de Grondwet.
- De heer Chantraine.
Voorstel van verklaring tot herziening van artikel 118, § 2, van de Grondwet, om aan de Duitstalige Gemeenschap constitutieve autonomie te verlenen.
- VRAGEN OM UITLEG (Indiening) :
- Mevrouw Dardenne
aan de vice-eerste minister en minister van Economie en Telecommunicatie over « de stand van het onderzoek van NIRAS over de berging van laagactief afval ».
- De heer Loones
aan de vice-eerste minister en minister van Economie en Telecommunicatie over « de onderzoeksopdracht aan NIRAS over de berging van laagradioactief afval ».
- De heer Ceder
aan de minister van Justitie over « het Hoog Comité van Toezicht ».
- De heer Verreycken
aan de minister van Justitie over « het Hoog Comité van Toezicht ».
- De heer Chantraine
aan de minister van Justitie over « het organiseren van een vergelijkend wervingsexamen voor de aanleg van een wervingsreserve van gerechtelijke agenten ».
- De heer Jonckheer
aan de minister van Buitenlandse Zaken over « de stand van de onderhandelingen met betrekking tot de Intergouvernementele Conferentie ».
- De heer Anciaux
aan de minister van Landsverdediging over « de wandaden van de Belgische para's en de rol van het Belgisch leger ».
- De heer Anciaux
aan de vice-eerste minister en minister van Economie en Telecommunicatie over « het niet-functioneren van de Controledienst voor de Verzekeringen ».
- De heer Goris
aan de vice-eerste minister en minister van Binnenlandse Zaken over « de inning van de pensioenbijdrage van de gewestelijke ontvangers ».
- VRAGEN OM UITLEG (Intrekking) :
(1) en (2).
- De heer Verreycken
aan de minister van Justitie over « het Hoog Comité van Toezicht ».
- De heer Loones
aan de minister van Ambtenarenzaken over « de overheveling van het Hoog Comité van Toezicht naar de gerechtelijke politie ».
- VOORSTELLEN (Inoverwegingneming) :
(1) en (2).
- De heer Verreycken.
Wetsvoorstel tot wijziging van de wet van 22 juli 1991 betreffende de Nationale Loterij.
- De heer Daras en mevrouw Dua :
- Wetsvoorstel betreffende de financiering en de open boekhouding van de componenten van de politieke partijen;
- Wetsvoorstel tot beperking van het vertrouwelijke karakter van de identiteit van particuliere schenkers inzake de financiering van de verkiezingsuitgaven en van de politieke partijen.
- De heer Bourgeois c.s.
Voorstel van resolutie over de rol van Taiwan in internationale organisaties.
- REGELING VAN DE WERKZAAMHEDEN :
- MONDELINGE VRAGEN (Bespreking) :
- Mondelinge vraag van de heer Weyts aan de vice-eerste minister en minister van Financiën en Buitenlandse Handel over « de invordering van belastingschulden bij overdracht van een handelsfonds ».
- Mondelinge vraag van de heer Hatry aan de vice-eerste minister en minister van Economie en Telecommunicatie over « de Raad voor de Mededinging ».
- Mondelinge vraag van mevrouw Dardenne aan de vice-eerste minister en minister van Binnenlandse Zaken over « de toepassing van de vreemdelingenwet op de VZW's die verblijven van buitenlandse kinderen in België organiseren ».
- Mondelinge vraag van de heer Erdman aan de minister van Vervoer over « de massagoedtrafieken en de Nederlandse concurrentieslag ».
- Mondelinge vraag van de heer Desmedt aan de minister van Landsverdediging over « zijn verklaringen betreffende het Senaatssyndroom ».
- Mondelinge vraag van mevrouw Leduc aan de minister van Tewerkstelling en Arbeid over « een experiment voor werktijdverkorting in grote bedrijven ».
- Mondelinge vraag van de heer Santkin aan de minister van Volksgezondheid en Pensioenen over « de ziekte van Creutzfeld-Jakob : overdracht door bloed en bloedderivaten ».
- Mondelinge vraag van de heer Chantraine aan de eerste minister over « het Raadgevend Comité voor Bio-Ethiek ».
- Mondelinge vraag van mevrouw Cantillon aan de staatssecretaris voor Veiligheid en staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Leefmilieu over « de toegang tot de gezondheidszorg voor mensen zonder verblijfsstatuut ».
- Mondelinge vraag van de heer Ceder aan de minister van Justitie over « de moordpoging met een bulldozer door een betoger op 28 maart ».
- Mondelinge vraag van de heer Mahoux aan de minister van Justitie over « het gebruik en de vervaardiging van elektrische wapens ».
- WETSONTWERPEN (Bespreking) :
- Wetsontwerp houdende instemming met het Protocol 1990 houdende wijziging van het Verdrag betreffende het internationale spoorwegvervoer (COTIF) van 9 mei 1980, gedaan te Bern op 20 december 1990.
- Wetsontwerp houdende instemming met het Protocol bij de Overeenkomst van Madrid betreffende de internationale inschrijving van merken, aangenomen te Madrid op 27 juni 1989.
- Wetsontwerp houdende instemming met het Verdrag van de Verenigde Naties ter bestrijding van desertificatie in de landen die te kampen hebben met ernstige verdroging en/of desertificatie, in het bijzonder in Afrika, gedaan te Parijs op 17 juni 1994.
- WETSONTWERPEN (Stemming) :
- VRAGEN OM UITLEG (Bespreking) :
- Vraag om uitleg van de heer Bock aan de vice-eerste minister en minister van Economie en Telecommunicatie over « de eventuele bestemming van niet meer gebruikte Belgische militaire terreinen of NAVO-opslagplaatsen om er radioactief afval te bergen ».
- Vraag om uitleg van mevrouw Dardenne aan de vice-eerste minister en minister van Economie en Telecommunicatie over « de stand van het onderzoek van NIRAS over de berging van laagactief afval ».
- Vraag om uitleg van de heer Loones aan de vice-eerste minister en minister van Economie en Telecommunicatie over « de onderzoeksopdracht aan NIRAS over de berging van laagradioactief afval ».
- Vraag om uitleg van de heer Boutmans aan de minister van Ambtenarenzaken over « de voorgenomen afschaffing van het Hoog Comité van Toezicht ».
- Vraag om uitleg van de heer Boutmans aan de minister van Justitie over « de voorgenomen afschaffing van het Hoog Comité van Toezicht ».
- Vraag om uitleg van de heer Coveliers aan de minister van Justitie over « de vervanging van het Hoog Comité van Toezicht in zijn anti-corruptietaak ».
- Vraag om uitleg van de heer Caluwé aan de minister van Justitie en aan de minister van Ambtenarenzaken over « het Hoog Comité van Toezicht ».
- Vraag om uitleg van de heer Ceder aan de minister van Justitie over « het Hoog Comité van Toezicht ».