Tweetalige printerversie Eentalige printerversie

Schriftelijke vraag nr. 5-8202

van Louis Ide (N-VA) d.d. 19 februari 2013

aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Beliris en de Federale Culturele Instellingen

Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering - Uitgaven - Vroedvrouwen

vroedvrouw
gezondheidsstatistiek
Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering
kosten voor gezondheidszorg
thuisverzorging
moederschap
officiële statistiek
geografische spreiding

Chronologie

19/2/2013Verzending vraag
21/6/2013Herkwalificatie

Geherkwalificeerd als : vraag om uitleg 5-3796

Vraag nr. 5-8202 d.d. 19 februari 2013 : (Vraag gesteld in het Nederlands)

Deze vraag herneemt schriftelijke vraag 5-5399 inzake vroedvrouwen maar peilt naar meer recente gegevens.

In deze vraag, net zoals in vorige vragen, is het belangrijk om te weten dat het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) volgende categorieën hanteert: prenataal, postnataal, toezicht, bevallingen en andere (injecties en verplaatsingen).

Daarom had ik van de geachte minister graag een antwoord gekregen op volgende vragen.

Graag had ik brute cijfers gekregen, dit is niet-gestandaardiseerde. Dit is van belang om de evolutie in de tijd te kunnen volgen. Wanneer het RIZIV zou gaan standaardiseren kan ik niet meer vergelijken met voorgaande jaren. Bij standaardisatie moet men trouwens ook opletten welke factoren er in rekening gebracht kunnen worden.

1) Wat zijn de algemene uitgaven voor vroedvrouwen in België in de thuiszorg enerzijds en in de ziekenhuissetting anderzijds in 2011 en 2012? Kunnen die gegevens ook worden opsplitst per gewest?

2) Wat zijn de uitgaven in bovenvermelde categorieën voor vroedvrouwen in België in de thuiszorg enerzijds en in de ziekenhuissetting anderzijds in 2011 en 2012? Kunnen die gegevens ook worden opsplitst per gewest?

3) Wat is de gemiddelde opnameduur na een bevalling in respectievelijk België, Vlaanderen, Brussel en Wallonië in 2011 en 2012?

4) Hoeveel sectio caesarea werden er in 2011 en 2012 uitgevoerd in respectievelijk België, Vlaanderen, Wallonië en Brussel?

5) Hoeveel prestaties (in bovenvermelde categorieën) gebeurden op zon -en feestdagen voor respectievelijk België, Vlaanderen, Brussel en Wallonië, opgesplitst in de thuiszorg enerzijds en in de ziekenhuissetting anderzijds, in 2011 en 2012?

6) Wat zijn de algemene uitgaven voor vroedvrouwen voor België voor poliklinische bevallingen in 2011 en 2012? Kunnen die gegevens ook worden opsplitst per gewest?