Tweetalige printerversie Eentalige printerversie

Schriftelijke vraag nr. 5-10575

van Inge Faes (N-VA) d.d. 10 december 2013

aan de vice-eersteminister en minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen

Scheepvaartpolitie - Vaartuigen invalspunt pleziervaart - Diefstal - Tussenkomsten - Cijfergegevens

plezierboot
politie
maritiem toezicht
geografische spreiding
officiële statistiek
diefstal

Chronologie

10/12/2013Verzending vraag
28/4/2014Einde zittingsperiode

Vraag nr. 5-10575 d.d. 10 december 2013 : (Vraag gesteld in het Nederlands)

Bij het Vaartuigen invalspunt pleziervaart (VIPP) van de scheepvaartpolitie kan met terecht in verband met gestolen pleziervaartuigen, buitenboordmotoren en toebehoren. Het fungeert als contactpunt met de buitenlandse diensten in dat domein en is initiatiefnemer van de registreerkaart voor pleziervaartuigen. Zo beschikt men over alle nuttige informatie als zijn vaartuig mocht gestolen worden, waardoor het seinen van het gestolen vaartuig vergemakkelijkt wordt.

Teneinde de werking van deze dienst op dit vlak te kaderen in het opsporingsonderzoek en zijn actoren, had ik u reeds een schriftelijke vraag (nummer 5-7884) gesteld. In uw antwoord op deze vraag verwijst u naar een wetsontwerp betreffende de optimalisatie van de politiediensten en dat de Wet op de Geïntegreerde Politie gestructureerd op twee niveaus wijzigt en dat uw beleid in essentie steunt op de versterking en de verbetering van de werking van de gedeconcentreerde operationele politiediensten. De gevraagde cijfers worden echter niet gegeven.

Toch had ik graag volgende cijfers:

1) Hoeveel keer in 2012 en 2013 werd het VIPP gevat in het kader van diefstal? Hoe zit de geografische spreiding (arrondissementeel/provinciaal?)

2) Kan dit uitgesplitst worden per soort tussenkomst? (afleveren registreerkaart/aangifte diefstal/seinen gestolen voertuig - al dan niet in samenwerking met buitenland?)

3) In hoeveel gevallen was de tussenkomst succesvol?