Tweetalige printerversie Eentalige printerversie

Schriftelijke vraag nr. 3-7956

van Anke Van dermeersch (Vlaams Belang) d.d. 30 april 2007

aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid

Belgacom - Statutaire personeelsleden - Deelname aan externe projecten - Salaris.

Chronologie

30/4/2007Verzending vraag (Einde van de antwoordtermijn: 4/6/2007)

Ook gesteld aan : schriftelijke vraag 3-7957

Vraag nr. 3-7956 d.d. 30 april 2007 : (Vraag gesteld in het Nederlands)

Ik verwijs naar de volgende koninklijke besluiten:

- koninklijk besluit van 15 september 2006 tot wijziging van het koninklijk besluit van 13 september 2004 betreffende de bepaling van het project, het vereist aantal in te zetten personeelsleden en de modaliteiten van het inzetten van personeelsleden van Belgacom voor de organisatie en invulling van de neutrale calltaking van de alarmcentrales 112, 101 en 100

- koninklijk besluit van 15 september 2006 betreffende de modaliteiten voor het inzetten van personeelsleden van het autonoom overheidsbedrijf Belgacom in het kader van de controle op het verbod van het roken in openbare plaatsen en versterking van de gezondheidscontrole Saniport-Luchthaven;

- koninklijk besluit van 13 september 2004 betreffende de bepaling van het project, het vereist aantal in te zetten personeelsleden en de modaliteiten van het inzetten van personeelsleden van Belgacom voor de organisatie en invulling van de neutrale calltaking van de alarmcentrales 112, 101 en 100.

Graag kreeg ik een antwoord op de volgende vragen :

1) Bevestigt de geachte minister dat statutaire personeelsleden van Belgacom die in een zelfde loonschaal ingeschaald waren en sindsdien in andere, externe, projecten terecht kwamen een verschillende loonschaal kunnen toegewezen krijgen of reeds werden ondergebracht in andere loonschalen, naargelang hun nieuwe taak ?

Bijvoorbeeld twee personeelsleden van Belgacom, beiden met loonschaal 203; de ene wordt call taker en krijgt loonschaal BT3, de andere doet aan gezondheidscontrole en krijgt schaal BT1.

2) Indien dit met de werkelijkheid overeenstemt, over hoeveel gevallen gaat het tot nog toe ?

3) Indien dit met de werkelijkheid overeenstemt, druist dit niet in tegen de bedoeling van de vermelde koninklijke besluiten om deze personeelsleden te behoeden voor loonverlies ? Is hier sprake van discriminatie ? In welke mate wordt er nog rekening gehouden met beroepsanciënniteit ? Is er hier sprake van discriminatie ?