Steunbetuiging aan het Parlement van Oekraïne

4/03/2022

Op vrijdag 4 maart 2022 heeft voorzitster Stephanie D’Hose deelgenomen aan een virtuele ontmoeting van de voorzitters van de parlementen van de Europese Unie met de voorzitter van het Parlement van Oekraïne, de heer Ruslan Stefanchuk.

In een gemeenschappelijke boodschap hebben Stephanie D’Hose en Kamervoorzitster Eliane Tillieux hun solidariteit uitgesproken met de Oekraïense bevolking die zwaar wordt getroffen. Ze hebben ook hun steun betuigd om het land op alle mogelijke manieren te helpen.

De Senaat veroordeelt in de krachtigste bewoordingen de militaire aanval op Oekraïne en eist dat Rusland haar strijdkrachten onmiddellijk en volledig uit Oekraïne terugtrekt zodat de onafhankelijkheid, soevereiniteit en territoriale integriteit van Oekraïne zo snel als mogelijk kan worden hersteld.

Alle parlementsvoorzitters waren unaniem in hun veroordeling van de Russische agressie. Ze spraken hun onvoorwaardelijke steun uit voor hun Oekraïense collega’s en zegden alle nodige hulp en bijstand toe aan de Oekraïense bevolking.

Steunbetuiging aan het Parlement van Oekraïne
Copyright : Kevin Oeyen - Belgische Senaat