COSAC, 3-5 maart 2022

Van donderdag 3 tot en met zaterdag 5 maart 2022 vond de plenaire vergadering van de COSAC plaats onder het voorzitterschap van het Franse Parlement. De COSAC brengt leden van de commissies voor de Europese Aangelegenheden van alle nationale parlementen van de Europese Unie, leden van het Europees Parlement en leden van de nationale parlementen van de kandidaat-lidstaten bijeen. Zij bespreken belangrijke thema’s voor de Europese Unie.

De vergadering wordt georganiseerd door het parlement van de lidstaat die op dat ogenblik het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie bekleedt.

Voor het eerst sinds bijna twee jaar werd dergelijke vergadering terug volledig fysiek georganiseerd, in de Nationale Assemblee in Parijs.

De senatoren Gaëtan Van Goidsenhoven en Leo Pieters namen deel aan de vergadering. De deelnemers bespraken volgende onderwerpen:

Aan de vooravond van de vergadering werd bovendien nog een debat over de situatie in Oekraïne aan het programma toegevoegd. Alle delegaties ondertekenden een verklaring ter ondersteuning van Oekraïne.

De opname van de vergadering kan bekeken worden op de website van de parlementaire dimensie van het Franse voorzitterschap. Daar zijn ook alle documenten van de vergadering beschikbaar.

Fotoreportage

COSAC, 3-5 maart 2022
Copyright : www.parlue2022.fr