LXIV COSAC, 30 november – 1 december 2020

Op maandag 30 november en dinsdag 1 december 2020 vond de vergadering van de COSAC plaats onder het voorzitterschap van de Duitse Bundestag en Bundesrat. De COSAC brengt leden van de commissies voor de Europese Aangelegenheden van alle nationale parlementen van de Europese Unie, leden van het Europees Parlement en leden van de nationale parlementen van de kandidaat-lidstaten bijeen. Zij bespreken belangrijke thema’s voor de Europese Unie.

De gezondheidstoestand in Berlijn en in de meeste Europese landen liet echter niet toe een fysieke vergadering te houden. Er werd dus via videoconferentie vergaderd.

De senatoren Gaëtan Van Goidsenhoven en Mark Demesmaeker namen deel aan de verschillende debatten over volgende onderwerpen: de toekomstige trans-Atlantische relaties, de “lessons learned” uit de coronacrisis, de verwezenlijkingen van het Duitse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, de toekomst van de Europese Unie en het partnerschap tussen de Europese Unie en Afrika.

Meer informatie over COSAC is terug te vinden op de website van IPEX, het Platform for EU Interparliamentary Exchange.

Meer informatie over de rol van Bundestag en Bundesrat tijdens het Duitse voorzitterschap van de Raad van de EU, is terug te vinden op de website van het voorzitterschap.

LXIV COSAC, 30 november – 1 december 2020
LXIV COSAC, 30 november – 1 december 2020
LXIV COSAC, 30 november – 1 december 2020