Resultaten van de Europese Raad van 15 en 16 oktober 2020

28/10/2020

Op 28 oktober 2020 heeft het Federaal Adviescomité voor Europese Aangelegenheden een gedachtewisseling gehad met de eerste minister, de heer Alexander De Croo, over de resultaten van de Europese Raad van 15 en 16 oktober 2020.

Tijdens de Raad gingen de staatshoofden en regeringsleiders dieper in op een aantal actuele thema’s voor de Europese Unie, namelijk het Meerjarig Financieel Kader voor 2021-2027 waar nog steeds geen akkoord gevonden werd met het Europees Parlement, het belang van de rechtsstaat, de toekomstige relaties tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, het klimaatbeleid en de strijd tegen het coronavirus.

Wat het buitenlands beleid van de Europese Unie betreft, werden onder meer de relaties met Afrika, de situatie in de Middellandse Zee, Wit-Rusland en het neerschieten van de vlucht MH17 besproken.

Net voor deze vergadering van het Adviescomité, heeft de Senaatsdelegatie bij het Federaal Adviescomité de heer Gaëtan Van Goidsenhoven en mevrouw Karin Brouwers respectievelijk benoemd tot voorzitter en ondervoorzitter van de delegatie.

Resultaten van de Europese Raad van 15 en 16 oktober 2020
Copyright : Belga