Europese Parlementaire Week 2020

18 - 19/2/2020

De Europese Parlementaire Week, die op 18 en 19 februari in het Europees Parlement in Brussel plaatsvond, brengt parlementsleden uit de EU en de kandidaat-lidstaten bijeen om te debatteren over economische, budgettaire en sociale kwesties. Het doel is het democratisch toezicht op het economisch bestuur van de EU te versterken en de uitwisseling van goede praktijken voor de uitvoering van de cycli van het Europees semester mogelijk te maken. De heer Mark Demesmaeker, lid van het Federaal Adviescomité voor Europese Aangelegenheden, nam namens de Senaat deel aan de conferentie.

De vice-voorzitter van de Commissie, Valdis Dombrovskis, en commissaris Paolo Gentiloni hebben het project van de Europese Commissie voor de herziening van de architectuur van het economisch bestuur gepresenteerd. De voorzitter van de Eurogroep, Mario Centeno, heeft de prioriteiten van de ministers van Economische Zaken voor de komende maanden gepresenteerd. Zdravko Maric, die momenteel de Raad Economische en Financiële Zaken (ECOFIN) voorzit, heeft de prioriteiten van het Kroatische voorzitterschap van de Raad uiteengezet. Fabio Panetta, lid van de directie van de Europese Centrale Bank, presenteerde de monetaire vooruitzichten voor het eurogebied en beschreef de acties die de ECB nog steeds noodzakelijk achtte om de economische en monetaire unie te voltooien.

De vergadering werd dinsdag en woensdag voortgezet met debatten tussen de leden van het Europees Parlement over belastingen, financiële diensten, de strijd tegen de armoede en de langetermijnbegroting van de EU (GVB).

Voor meer informatie over deze conferentie kunt u klikken op deze link:
european-parliamentary-week.

Europese Parlementaire Week 2020
Copyright : Belgische Senaat