Gezamenlijke Parlementaire Controlegroep (GPC) voor Europol

Brussel, 23 en 24 september 2019

Gezamenlijke Parlementaire Controlegroep (GPC) voor Europol

Het Finse en het Europese Parlement hebben de 5de vergadering van de GPC voor Europol georganiseerd in het Europees Parlement te Brussel, op 23 en 24 september 2019.

De GPC is samengesteld uit leden van de nationale parlementen van de lidstaten van de Europese Unie en leden van het Europees Parlement. Zij oefenen samen de parlementaire controle uit op de activiteiten van Europol, het agentschap van de Europese Unie dat de nationale politiediensten ondersteunt en hun samenwerking versterkt.

Op de agenda stond onder meer een presentatie door mevrouw Catherine De Bolle, directeur van Europol, over de activiteiten van Europol tijdens de afgelopen maanden en de plannen voor het agentschap voor de komende jaren. Ook de Finse minister van Binnenlandse Zaken, mevrouw Maria Ohisalo, gaf een uiteenzetting over de doelstellingen van het Finse voorzitterschap inzake de veiligheid van de burgers.

De Senaat werd op de vergadering vertegenwoordigd door mevrouw Nadia Sminate en de heer Fourat Ben Chikha, de twee senatoren die deel uitmaken van de Belgische delegatie van de GPC voor Europol.

Meer info over de vergadering vindt u hier.

de Belgen