Odisseaprijs voor jonge ruimtewetenschappers

20/2/2018

Robin Baeyens uit Heist-op-den-Berg kreeg voor zijn studie The Effect of Vertical Mixing on the Chemical Composition of Hot Jupiter Atmospheres de Odisseaprijs. Deze 1ste prijs werd op 20 februari 2018 uitgereikt in aanwezigheid van Burggraaf Dirk Frimout, juryvoorzitter, en van Senaatsvoorzitster Christine Defraigne.
Thomas Van Caelenberg uit Gent kreeg de 2de prijs voor zijn studie Battling Home sickness on Mars.
De 3de prijs ging ex aequo naar Thomas Bielen uit Koersel voor zijn studie Consequences of space flight stressors on the immune system: study of the impact of microgravity and stress hormones using in vitro space analogs en naar Dimitry Schklar uit Angleur voor OUFTI-Next nanosatellite: Feasibility Study and Mission Assessment.

Aan de jaarlijkse Odisseaprijs is een beurs van 8.000 euro verbonden. Hij wordt toegekend aan één of meer laatstejaarsstudenten ruimtevaart aan een Europese universiteit of hogeschool. De prijs maakt het mogelijk voor de laureaat een stage in een bedrijf of in een ruimtevaartinstelling te volbrengen. De Odisseaprijs werd voor het eerst uitgereikt in 2005.

Fotoreportage

Uitreiking van de Odisseaprijs
Copyright : Kevin Oeyen - Belgische Senaat