Onderwijs centraal op Koningsdag

15/11/2017

De viering van Koningsdag op 15 november 2017 stond in het teken van het onderwijs. Aan het debat over de toegankelijkheid ervan namen leerlingen en studenten zelf deel. Carmen Mazijn (VUB), Irène André (Haute école de la province de Liège), Gerben Wouters (Hogeschool PXL Hasselt), Madeleine Demoisy (Luxemburg), Clément Jacquemain (Ecole hôtelière de la province de Namur), Yeléna Matuziak (Athénée Maurice Carême uit Waver) en Marieke Verdeyen (Vives uit Torhout) verdedigden met verve hun standpunten. Het debat werd gemodereerd door Kamervoorzitter Siegfried Bracke. Senaatsvoorzitter Christine Defraigne bracht de conclusies uit het debat naar voren.

Koning Albert, Koningin Paola, Prins Lorenz, Prinses Astrid, Prinses Claire, Premier Charles Michel en een hele schare hoogwaardigheidsbekleders namen deel aan de plechtigheid. Traditiegetrouw waren de Koning en de Koningin niet zelf aanwezig.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door het koperkwintet van de Koninklijke muziekkapel van de gidsen, het houtblazerskwartet van de Koninklijke muziekkapel van de Marine, en het Kinder- en jeugdkoor van de Munt. De bloemendecoratie was in handen van De Wijnpers, een provinciale secundaire school uit Vlaams-Brabant. De receptie werd verzorgd door de Ecole hôtelière de Saint-Ghislain en het PIVA uit Antwerpen. De algemene coördinatie werd verzekerd door Kamer en Senaat.

Toespraak Christine Defraigne

Fotoreportage

Onderwijs centraal op Koningsdag
Copyright : Kevin Oeyen - Belgische Senaat