SUPERDEMOCRATIE
tentoonstelling, lezingen, statements en salons

1/10 - 31/10/2017

Tentoonstelling

De tentoonstelling SUPERDEMOCRATIE zet volop in op werken uit de collecties van het M HKA (Antwerpen) en het BPS22 (Charleroi). Ze laat daarbij de heel eigen stem horen van kunstenaars uit eigen land en daarbuiten en van burgers over de grote thema's van de Senaat en de democratie.
alle info

Catalogus

In het raam van de tentoonstelling ‘SUPERDEMOCRATIE’ organiseert AGORA, het discussieplatform van BOZAR, een reeks lezingen en salons.

Lezingen: "De middagen van de democratie"

Vier internationale gasten houden een lezing in het halfrond van de Senaat over de toestand en de toekomst van de democratie: Heather Grabbe, Franklin Foer, Julia Cagé, Susan Neiman.
alle info

Salons

Tenslotte zijn er zes salons waarop partnerorganisaties van BOZAR sprekers uitnodigen die in beperkte kring zullen reflecteren over een van de thema’s van SUPERDEMOCRATIE. BOZAR AGORA werkt voor deze reeks samen met Crosstalks, Culture Action Europe, Full Circle, WPG en Centre Culturel Omar Khayam.
alle info

Publieksopening

Vijftien sprekers zullen bij elk thema van de tentoonstelling een statement brengen. Soms cerebraal, soms poëtisch. Soms baldadig, soms bedaard en academisch.
alle info

Tentoonstelling SUPERDEMOCRATIE
Sven 't Jolle, Global Empowerment, 2002, coll. BPS22 (Provincie Henegouwen)
© Jan Kempenaers