Gendergelijkheid, een duurzame ontwikkelingsdoelstelling

8/3/2017

Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag hebben de Senaat en GoodPlanet Belgium een debat georganiseerd met als thema ‘Welke vooruitgang is er geboekt inzake gendergelijkheid en empowerment van vrouwen en meisjes in het licht van de 5de Sustainable Development Goal van de Verenigde Naties?’

Dit debat is samengevallen met de finissage van de tentoonstelling Human Migration in het Federaal Parlement. Thema van het debat was de gelijkheid tussen vrouwen en mannen in het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen en het informatieverslag van de Senaat. Jongeren en vertegenwoordigers van het maatschappelijke middenveld hebben deelgenomen aan het debat en fotograaf Yann Arthus-Bertrand heeft zijn nieuwe film ‘Women’ voorgesteld die deze problematiek behandelt. Sabine Denis van The Shift heeft het thema ingeleid en heeft nadien het woord gegeven aan een politiek panel van senatoren die bondig de uitvoering van de doelstellingen van de Verenigde Naties en de aanbevelingen van het informatieverslag van de Senaat over de gelijke behandeling van mannen en vrouwen in perspectief hebben geplaatst. Minister Marie-Christine Marghem was ook aanwezig.

Twee vrouwen met uitzonderlijke verdiensten hebben de ‘Gender Award’ na afloop van het debat ontvangen: Julie Foulon (stichtster en hoofdredactrice van « Girleek.net ») en Lieve Blancquaert (bekend voor haar werken « BirthDay » in 2013 et « Wedding Day » in 2015).

Video

Fotoreportage

Gendergelijkheid, een duurzame ontwikkelingsdoelstelling
Copyright : Kevin Oeyen - Belgische Senaat