Oostenrijk steunt België bij toekenning van humanitaire visa

8/3/2017

Tijdens een gedachtewisseling met mevr. Sonja Ledl-Rossmann, voorzitster van de Oostenrijkse Bundesrat, ging bijzondere aandacht naar het groeiende populisme, de Brexit en de vluchtelingenproblematiek. Oostenrijk was dan ook een ‘frontlijnstaat’ in de Balkanroute. Opvallend waren ook de vele gelijkenissen in de federale staatsstructuur van België en Oostenrijk.

Tijdens de gedachtewisseling op 8 maart 2017 met mevr. Sonja Ledl-Rossmann, voorzitster van de Oostenrijkse Bundesrat, ging bijzondere aandacht naar het groeiende populisme in de Europese Unie, onder andere bij de Oostenrijkse presidentsverkiezingen. Ook de gevolgen van de Brexit en de vluchtelingenproblematiek werden besproken.

Oostenrijk als frontlijnstaat

Oostenrijk was dan ook een ‘frontlijnstaat’ in de Balkanroute. De Oostenrijkse regering heeft het standpunt van België over de toekenning van humanitaire visa ondersteund.

Gelet op haar achtergrond van verpleegkundige was mevr. Ledl-Rossmann bijzonder geïnteresseerd in de manier waarop België zijn gezondheidssysteem organiseert en financiert, waarbij ook de maatregelen voor de opvang van de veroudering van de bevolking werden besproken.

Ten slotte betrof het onderhoud ook de opmerkelijke gelijkenissen tussen het Belgische en het Oostenrijkse federale model. Die gelijkenissen gelden niet in het minst voor de samenstelling en bevoegdheden van de Belgische Senaat en de Oostenrijkse Bundesrat.

Fotoreportage

Oostenrijk steunt België bij toekenning van humanitaire visa
Copyright : Kevin Oeyen - Belgische Senaat