Europese Conferentie van parlementsvoorzitters

Athene, 21-22 oktober 2021

Parlementsvoorzitters uit de 47 lidstaten van de Raad van Europa, alsook uit vele buurlanden, landen met waarnemersstatus en andere parlementaire partnerassemblees, kwamen op 21-22 oktober 2021 in Athene bijeen voor een conferentie georganiseerd door het Griekse parlement en de Parlementaire Asemblee van de Raad van Europa (PARE).

60 staatshoofden en parlementsvoorzitters en 300 andere afgevaardigden namen deel aan deze tweejaarlijkse top en bespraken drie belangrijke actuele vraagstukken:

Documenten en video's van de conferentie zijn te terug vinden op de website van het Griekse parlement en de PARE.

De eerste conferentie vond plaats in 1975. Het vindt om de twee jaar plaats, afwisselend in Straatsburg en in de hoofdstad van een lidstaat van de Raad van Europa. De Europese Conferentie van parlementsvoorzitters verenigt de parlementen van de 47 lidstaten van de Raad van Europa, de parlementen van de staten die de status van waarnemer of partner voor democratie hebben bij de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa, en de internationale parlementaire assemblees. Ook de parlementen van Centraal-Azië en de Maghreb worden betrokken.

Fotoreportage

Europese Conferentie van parlementsvoorzitters