27 en 30 april 2007

TALEN VEROVEREN KAMER EN SENAAT


Op vrijdag 27 en maandag 30 april vieren de talen feest rond het Warandepark in Brussel, en meer bepaald in het Federaal Parlement.

Het Animatiecentrum voor Talen organiseert voor de 30ste keer zijn Talenfeest voor duizenden jongeren.

Het Federaal Parlement vormt naast de instellingen in het hart van Brussel het unieke decor voor meer dan 50 talenworkshops. Duizenden jongeren uit alle hoeken van het land zullen op 27 en 30 april in het Parlement kunnen "meespreken" in meer dan 20 talen.

Na een passage in de workshops in de Senaat (zalen A, B, D en halfrond - rond 11 uur) zullen Nederlandstalige kinderen bloemen en wensen uitwisselen met hun Franstalige leeftijdsgenootjes ter ere van 30 jaar Animatiecentrum voor Talen. Samen planten ze twee reuzenbloemen vol met talenwensen midden in het Peristilium van het Federaal Parlement (PERSMOMENT rond 11.30 uur).

Na dit gebeuren volgt een animatie in het halfrond van de Kamer, waarna de pers wordt uitgenodigd om de ondertekening van het Manifest voor Meertaligheid door de beide voorzitters bij te wonen in de Ambtswoning van de Kamervoorzitter (PERSMOMENT rond 11.45 uur). Aansluitend is er een receptie voorzien.

Wil u erbij zijn, graag vooraf een mailtje naar: info@senate.be


foto's 27/04

foto's 30/04Voor meer informatie : Communicatiedienst van de Senaat :