Tom Feyen


De schilder Tom Feyen (Wilrijk, 1971) zal van 5 oktober tot en met 11 december een tiental doeken tonen in het parlementaire zelfbedieningsrestaurant:

"In deze reeks werken wou ik het volgende vervatten: de uitgestrektheid, het onbeschermd en ontheemd zijn, in een vreemde wereld, een vreemde omgeving. De reis van de laatste optie, vaak op leven en dood te ondernemen. Het is moedig de zee over te steken in een krakkemikkig vaartuig of in de wielkast van een vliegtuig. Meestal associeer ik tarmac, vliegtuigen, zee en rubberboten met vakantie; hier heeft elke afbeelding daarvan echter een wrange kant.

De manieren waarop mensen zich moeten verplaatsen zijn onoorbaar. Ik ben machteloos, kan alleen tekenen en schilderen wat ik voel. Ik baseer me op schetsen die ik maakte op reis en ook op herinneringen aan beelden uit verschillende media. Bij elk beeld hoort een verhaal via ergens opgevangen of zelf vastgesteld. De buitenlandse agenda komt onvermijdelijk op ons binnenlandse bord. Zonder moraliserend te willen zijn vraag ik een moment aandacht voor de mens onderweg."

Bezoek op afspraak: expo2015@senate.be - 02/501.70.70

Folder (.pdf)