"Kunst en dialoog : dialoog tussen de Gemeenschappen"


De tentoonstelling "Kunst en dialoog : dialoog tussen de Gemeenschappen" stelt vragen bij de rol van de Belgische Senaat als "Senaat van de deelstaten" en als plaats voor de "dialoog tussen de Gemeenschappen" van België, via hun politieke vertegenwoordigers in de Senaat.

Ze doet dat aan de hand van kunstwerken uit de collecties van de Gemeenschapsparlementen, te weten het Vlaams Parlement, le Parlement de la Communauté française en het Parlament der Deutschsprachigen Gemeinschaft en de Belgische Senaat, die bij deze gelegenheid een dialoog aangaan in de Senaat.

Met werken van de volgende kunstenaars: Pierre Alechinsky - Mady Andrien - Ernest Blanc-Garin - André Blank - Koen Broucke - Wim Carrein - Jacques Chariot - Jacques Charlier - Patrick Corillon - Gaston De Mey - Ronny Delrue - Lionel Estève - Francis Feidler - Willi Filz - Jérémy Fournié - Roger Greisch - Alfred Holler - Ann Veronica Janssens - Hubert Malfait - Gustavo Riego - Willy Peeters - François Schuiten - Léon Spilliaert - Guy Van Bossche - Henri-Victor Wolvens.


Concreet:

Van 26 oktober tot en met 11 december 2015.

De tentoonstelling wordt via een rondleiding (duur 1u15) bezocht, op afspraak, van maandag tot vrijdag, telkens om 11u en om 14u.

Contact: expo2015@senate.be - 02/501.70.70


Catalogus: NL - FR - DE (.pdf)