Tweetalige printerversie Eentalige printerversie

Schriftelijke vraag nr. 5-10192

van Louis Ide (N-VA) d.d. 23 oktober 2013

aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Beliris en de Federale Culturele Instellingen

de bevoorrading van essentiėle geneesmiddelen

geneesmiddel
Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten
antibioticum
farmaceutische industrie
zekerheid van voorziening

Chronologie

23/10/2013Verzending vraag
28/4/2014Einde zittingsperiode

Voorlopig antwoord (pdf)

Herkwalificatie van : vraag om uitleg 5-4029

Vraag nr. 5-10192 d.d. 23 oktober 2013 : (Vraag gesteld in het Nederlands)

Het afgelopen jaar stelde ik reeds enkele vragen omtrent de bevoorrading(sproblemen) van essentiėle geneesmiddelen. Dit naar aanleiding van de productieproblemen en / of stopzetting van o.a. Augmentin® en Vancocin®.

De minister verklaarde dat er een task force werd ingericht bij het FAGG om na te gaan hoe men ervoor kan zorgen dat er steeds meerdere fabrikanten voorzien zijn voor een bepaald geneesmiddelen teneinde te kunnen anticiperen op bevoorradingsproblemen.

Graag had ik een stand van zaken gekregen. Hoe staat het met de task force? Hoe vaak is de task force reeds samengekomen? Heeft de task force al mogelijke oplossingen aangereikt? Zo ja, de welke? Is er reeds een manier om vergunninghouders van essentiėle geneesmiddelen te verplichten op steeds een alternatieve fabrikant voorhanden te hebben?

Hoe zit het met het alternatief voor Vancocin®? Hebben de meeste ziekenhuizen hiervoor reeds een alternatief gevonden? Heeft het FAGG de ziekenhuizen, indien daartoe gevraagd, begeleid bij hun zoektocht? Heeft het FAGG zelf initiatieven genomen?

Zijn de productieproblemen voor Augmentin® intussen opgelost? Of zullen deze productieproblemen nog langer dan eind 2013 aanhouden?